מערכות סינון

 

משאבה לבריכות שחייה

משאבה לבריכות שחייה

בכל הקמה של בריכה, בין אם פרטית ובין אם ציבורית, יש לתת את הדעת למאפיינים שונים. בין היתר יש להחליט על הגודל של הבריכה, על העומק והנפח הרצויים, על אופי הבנייה (בריכת בטון, בריכות מתועשות וכדומה) אך לא פחות חשוב – יש להשקיע מחשבה בבחירה נכונה של מערכות סינון.

בריכה ללא מערכות מתאימות לסינון לא רק שתהיה נעימה פחות לשימוש אלא שהיא עשויה להפוך למטרד סביבתי של ממש. כאשר מדובר בבריכה ציבורית למשל, מערכות סינון לא טובות או לא מתאימות עלולות להוביל למים שאיכותם ירודה ואפילו לסגירת הבריכה. מובן, שמערכת סינון טובה חשובה לא פחות גם לבריכה פרטית, לצורך שמירת הבריאות של בני המשפחה.

פעולת מערכת הסינון

לא לחינם יש צורך להתקין מערכת מורכבת למדי לצורך סינון וניקוי המים. מערכת זאת חיונית כדי למנוע היווצרות צורות חיים זעירות, בקטריות, אצות וכדומה. מערכות סינון כוללות כמה וכמה חלקים כאשר עליה להיות מסוגלת לבצע במקביל כמה פעולות – שאיבת המים או יניקה, ניקוי על בסיס פילטרים (מסננים ייעודיים), צינורות ומנועים ליניקה והסעת המים (סחרור) וכן פתחים מתאימים בבריכה עצמה וכן גם תעלות גלישה. לא בכל מערכת סינון ניתן יהיה למצוא את כל המרכיבים וכדי להשיג תוצאות מושלמות בהתאם לגודל הבריכה ואופי השימוש – יש להיעזר באיש מקצוע שיכול להיות מתקין בריכות מנוסה או מומחה למערכות סינון וניקוי מים.

סינון בתעלות וסינון ביניקה

יש מערכות סינון לבריכות המבוססות על תעלות גלישה בעוד שבמערכות אחרות נעשה שימוש במנגנון אחר, היונק את המים לצורך הסינון. שני השיטות הללו נחשבות לטובות, אם כי יש הבדלים מסוימים ביעילות, כאשר התעלות לרוב ישיגו אפקט טוב יותר. יחד עם זאת, סינון באמצעות יניקה יכול להשיג תוצאות מספקות בעלות נמוכה יותר שמתאימה לבריכות פרטיות. יש כמובן משמעות לכושר היניקה ולמנוע שמאפשר את פעולת היניקה.

מטבע הדברים, מערכות סינון יש להקים תוך כדי התחשבות בגודל הבריכה ולמעשה – בנפח המים. משאבה לצרכי סינון שלא תותאם היטב לכמות המים תזדקק לזמן רב מדי כדי להצליח בסינון תכולת המים המלאה. חשוב שמחזור הסינון יהיה מהיר דיו כדי שאפקט הניקוי יהיה מקסימלי.

משאבה בפעולה שקטה

יש בנמצא סוגים שונים של משאבות שיכולות להתאים בתור מערכות סינון יעילות למדי. לצד יכולת השאיבה, בהתאם לנפח המים, יש לשים לב גם למאפייני הפעולה – האם היא שקטה? האם היא רועשת? מצד אחד, משאבה חלשה מדי וגם שקטה – לא תשיג את המטרה הרצויה. מצד שני, משאבה חזקה אך גם רועשת מדי גם היא איננה בחירה אידיאלית. הטוב ביותר הוא לבחור במשאבה בעל ספיקה טובה, כלומר יכולת טובה לסחרור מים, בלי ליצור יותר מדי רעש. יש להביא בחשבון גם את מאפייני הסביבה שבה ממוקמת הבריכה. כאשר מדובר בסביבה רועשת – למשאבה שקטה במיוחד יש פחות משמעות.

מסננים ופיזור המים

מערכות סינון

מערכות סינון

מאפיין נוסף של מערכות סינון יעילות בכך שהן מצליחות להביא לפיזור טוב יותר של המים לאחר הסינון. במה הדברים אמורים? בכך שמים מסוננים ונקיים לא יתרכזו באזור מסוים של הבריכה בעוד שבאזורים אחרים יישארו מים בלתי מסוננים. מצב כזה, כאשר הוא מתמשך לאורך זמן תורם לצמיחת חיידקים, בקטריות ואצות.

לבסוף, יש לשים לב לחשיבות סינון המים תוך שימוש בפילטר מתאים. ישנם פילטרים המתאימים יותר לבריכות ציבוריות וגדולות ויש פילטרים שמתאימים לשימוש בבריכות פרטיות וקטנות. פילטר מקובל מאוד הינו פילטר על בסיס חול. למרות פשטותו, הוא יעיל מאוד ומבצע מלאכתו נאמנה. מסנן מסוג אחר שנחשב למקובל הינו מסנן רשת.

 
דילוג לתוכן